Home » Garantie My iMenso

Garantie en defecten

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat er iets misgaat met uw aankoop, wij zullen dan zorgen dat het zo spoedig mogelijk wordt opgelost. Aangeboden garanties doen geen afbreuk aan de wettelijke rechten als consument omtrent garantie en conformiteit. Voor MY iMenso geldt de wettelijke garantiebepaling van één jaar. De garantie op de plating is 3 maanden en is afhankelijk van de staat waarin het medaillon zich bevindt.

Het principe van MY iMenso is eenvoudig. Een medaillon dat geopend kan worden en aan twee kanten open is. Daardoor kan u tot 4 insignia’s samenvoegen om het medaillon te personaliseren tot uw eigen stijl.

 

Medaillon:

Het medaillon is voorzien van een sluiting. Zorg dat U deze op de juiste manier opent en sluit.

 

Openen: plaats Uw duimnagel aan de achterkant (de kant waar MY iMenso staat) van het middelste oog. Blokkeer met Uw wijsvinger een buitenste oog. Duw het middelste oog via de achterkant naar voren. Trek niet aan de rand van het medaillon anders kan deze vervormen.

 

Sluiten: duw ter hoogte van de ogen (sluiting) het medaillon dicht. Zorg dat de medaillon goed sluit. Deze mag niet uit zichzelf open gaan.

 

Sluiting stellen: Onder het middelste oog zit een inkeping die sluit op de verdikking tussen de twee buitenste ogen. U hoeft niet een echte klik te horen, maar indien U het medaillon sluit moet deze ook dicht blijven. U kan de sluiting zelf stellen. Plaats uw duimnagel aan de binnenkant van de voorkant van het medaillon en vervolgens buigt U het middelste oog naar U toe. Wees hier heel voorzichtig mee, zeker als U een medaillon met zirkonia heeft. Een derde extra beveiliging is om de twee buitenste ogen een beetje naar elkaar toe te buigen. Hierdoor heeft het middelste oog veel wrijving en blijft beter op zijn plaats. Voorkom dat de medaillon te veel gevuld wordt, waardoor er spanning op de sluiting komt. Voor meer uitleg kijk op YouTube “MY iMenso NL sluiting openen en stellen”

 

Opvulring of glas plaatsen: het medaillon kan gevuld worden met max. 4 insignia’s (afhankelijk van de dikte) indien U minder insignia’s gebruikt is het wenselijk (niet noodzakelijk) dat U een opvulring plaatst.Deze opvulringen zijn verkrijgbaar in 1, 2 en 3mm dikte. Bij het plaatsen van de opvulring, gelieve op de volgende punten te letten:

- De opvulring is alleen om de resterende ruimte te vullen en niet om de insignia’s op spanning te zetten. Hierdoor komt er druk op de medaillon te staan waardoor deze open kan gaan. 

- Plaats de opvulring aan de achterkant (waar imenso in de rand staat). De achterkant is breder dan de voorkant, waardoor deze minder opvalt.

- Indien u twee insignia’s gebruikt is het mooiste dat U de opvulring tussen de twee insignia’s plaatst.

- Zorg dat de ring bij het sluiten niet tussen de randen van het medaillon zit. Duw voorzichtig met Uw nagel de ring naar binnen. Voor meer uitleg kijk op You Tube “MY iMenso NL opvulring plaatsen” 

 

Colliers 92cm:

De meeste colliers hebben 2 sluitingen. Een groot slot voor het normale openen en een klein slot. Het kleine slot (-4-) is om de lengte te bepalen en voor het toevoegen van iMenso bedels (alleen bij collier 27/036-39). Dit doet U door eerst de bedels op het collier (-5-) te doen. Vervolgens het medaillon (-6-) en ga dan weer met het collier voor de tweede x door de bedels heen. Sluit 1 weer. U kan ook meer (max 3 st.) colliers samen dragen. Zo kunt U een mooie bi- of tri-colour combinatie maken.(-7-)

 

Het collier kan ook dubbel (kort) gedragen worden. Haal het collier door het oog van het medaillon. Doe het dan nog een keer. U heeft nu een gesloten lus en 1 open (het slot) lus. Doe de dichte lus om Uw hoofd en maak vervolgens het slot aan de tweede (open) lus dicht. Op deze manier sluit het slot mooier.

 

Plating:

Alle* items van MY iMenso zijn gemaakt van 925 zilver en voorzien van plating. *De gravure insigne (27-274 t/m 27-282 en 29-274 t/m 282) is niet plated. Deze verkleurt en kunt U het beste reinigen met zilverpoets. U kunt de gravure insignia beschermen door er een glasplaatje voor te doen, indien hier genoeg ruimte voor is. Alle plated items zijn onderhevig aan slijtage. Indien 2 medaillons samen worden gedragen dan zal door het schuren de plating niet lang stand houden.

 

Wij adviseren u dan ook om alleen de rhodium plated medaillons (bij voorkeur zonder zirkonia) samen te dragen en niet de gold- en rosé gold- plated medaillons. Bij gebruik van een medaillon aan een armband adviseren wij uitsluitend de rhodium plated zonder zirkonia. Garantie op plating is 3 maanden, indien het medaillon verder niet beschadigd of bekrast is.

 

Gravure insignia:

Wij kunnen vrijwel elke gewenste afbeelding op de gravure insigne graveren. Dit gebeurt met een diamant gravure(print) apparaat die de afbeelding d.m.v. kleine gaatjes in het zilver slaat. U kunt ook meer foto’s aanleveren om op één plaat te graveren. Per afbeelding kost dit €10.- wvk. extra. Belangrijk is dat de foto’s helder en duidelijk zijn. De software van onze printer ziet licht als printbaar en zwart als niets. Een schaduw in het gezicht of donkere kleding kunnen een ongewenst resultaat opleveren. Evt. ontbrekende delen (bv een stuk hoofd) kunnen op verzoek worden bijgewerkt. Dit kost ook €10.- wvk. extra. De gravure insignia is niet plated, dus aan oxidatie onderhevig. U kunt er evt. een glasplaatje voor doen. Let op dat het medaillon goed sluit.

 

Fantasy insignia:

Deze mooie insignia’s kunnen samen gedragen worden met een edelsteen insignia, indien een -*- is vermeld in de folder. De double fantasy insignia zijn 2 losse platen.

 

Cover insignia:

De covers zijn bedoeld om samen met de edelstenen te dragen. De nummers 27-311 t/m 388 zijn bol en kunnen over de edelstenen geplaatst worden. De covers kunnen ook solo gebruikt worden. De covers 29-311 t/m388 zijn plat.

 

Agaat Camee:

Echte cameeën gemaakt van agaat. Op de uiteinden zit een witte waas. Het uiteinde is zéér kwetsbaar. Deze breekt makkelijk af. Indien dit zichtbaar is in het medaillon dan kunt U deze aanbieden voor garantie.

 

Edelsteen insignia:

Echte edelstenen die Uw medaillon sieren. Te combineren met heel veel andere insignia’s. Het uiteinde is zéér kwetsbaar. Deze breekt makkelijk af. Indien dit zichtbaar is in het medaillon dan kunt U deze aanbieden voor garantie.

 

Enamel insignia:

Zilver, emaille en zirkonia samen in een serie zéér mooie insignia’s. Deze insignia is aan de voorkant en de achterkant helemaal af. Nochtans kan deze gecombineerd worden met een gravure insignia.

 

Glas insignia:

Deze wordt per twee of per stuk geleverd en is voor veel doeleinden geschikt:

- het beschermen van de gravure insignia

- het plaatsen van een foto tussen de twee 
glasplaatjes

- het plaatsen van een gedroogd bloe-
metje of een plukje haar etc.

 

Opgelet!

Indien u de ketting lang draagt kan u door heftige bewegingen zich bezeren.

 

Garantie:

Voor MY iMenso geldt de wettelijke garantiebepaling van één jaar. De garantie op de plating is 3 maanden en is afhankelijk van de staat waarin het medaillon zich bevindt.