Garantie en defecten My iMenso:

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat er iets misgaat met uw aankoop, wij zullen dan zorgen dat het zo spoedig mogelijk wordt opgelost. Aangeboden garanties doen geen afbreuk aan de wettelijke rechten als consument omtrent garantie en conformiteit. Voor MY iMenso geldt de wettelijke garantiebepaling van één jaar. De garantie op de plating is 3 maanden en is afhankelijk van de staat waarin het medaillon zich bevindt.

Het principe van MY iMenso is eenvoudig. Een medaillon dat geopend kan worden en aan twee kanten open is. Daardoor kan u tot 4 insignia’s samenvoegen om het medaillon te personaliseren tot uw eigen stijl.

 

Medaillon:

Het medaillon is voorzien van een sluiting. Zorg dat U deze op de juiste manier opent en sluit.

 

Openen: plaats Uw duimnagel aan de achterkant (de kant waar MY iMenso staat) van het middelste oog. Blokkeer met Uw wijsvinger een buitenste oog. Duw het middelste oog via de achterkant naar voren. Trek niet aan de rand van het medaillon anders kan deze vervormen.

 

Sluiten: duw ter hoogte van de ogen (sluiting) het medaillon dicht. Zorg dat de medaillon goed sluit. Deze mag niet uit zichzelf open gaan.

 

Sluiting stellen: Onder het middelste oog zit een inkeping die sluit op de verdikking tussen de twee buitenste ogen. U hoeft niet een echte klik te horen, maar indien U het medaillon sluit moet deze ook dicht blijven. U kan de sluiting zelf stellen. Plaats uw duimnagel aan de binnenkant van de voorkant van het medaillon en vervolgens buigt U het middelste oog naar U toe. Wees hier heel voorzichtig mee, zeker als U een medaillon met zirkonia heeft. Een derde extra beveiliging is om de twee buitenste ogen een beetje naar elkaar toe te buigen. Hierdoor heeft het middelste oog veel wrijving en blijft beter op zijn plaats. Voorkom dat de medaillon te veel gevuld wordt, waardoor er spanning op de sluiting komt. Voor meer uitleg kijk op YouTube “MY iMenso NL sluiting openen en stellen”

 

Opvulring of glas plaatsen: het medaillon kan gevuld worden met max. 4 insignia’s (afhankelijk van de dikte) indien U minder insignia’s gebruikt is het wenselijk (niet noodzakelijk) dat U een opvulring plaatst.Deze opvulringen zijn verkrijgbaar in 1, 2 en 3mm dikte. Bij het plaatsen van de opvulring, gelieve op de volgende punten te letten:

- De opvulring is alleen om de resterende ruimte te vullen en niet om de insignia’s op spanning te zetten. Hierdoor komt er druk op de medaillon te staan waardoor deze open kan gaan. 

- Plaats de opvulring aan de achterkant (waar imenso in de rand staat). De achterkant is breder dan de voorkant, waardoor deze minder opvalt.

- Indien u twee insignia’s gebruikt is het mooiste dat U de opvulring tussen de twee insignia’s plaatst.

- Zorg dat de ring bij het sluiten niet tussen de randen van het medaillon zit. Duw voorzichtig met Uw nagel de ring naar binnen. Voor meer uitleg kijk op You Tube “MY iMenso NL opvulring plaatsen” 

 

Colliers 92cm:

De meeste colliers hebben 2 sluitingen. Een groot slot voor het normale openen en een klein slot. Het kleine slot (-4-) is om de lengte te bepalen en voor het toevoegen van iMenso bedels (alleen bij collier 27/036-39). Dit doet U door eerst de bedels op het collier (-5-) te doen. Vervolgens het medaillon (-6-) en ga dan weer met het collier voor de tweede x door de bedels heen. Sluit 1 weer. U kan ook meer (max 3 st.) colliers samen dragen. Zo kunt U een mooie bi- of tri-colour combinatie maken.(-7-)

 

Het collier kan ook dubbel (kort) gedragen worden. Haal het collier door het oog van het medaillon. Doe het dan nog een keer. U heeft nu een gesloten lus en 1 open (het slot) lus. Doe de dichte lus om Uw hoofd en maak vervolgens het slot aan de tweede (open) lus dicht. Op deze manier sluit het slot mooier.

 

Plating:

Alle* items van MY iMenso zijn gemaakt van 925 zilver en voorzien van plating. *De gravure insigne (27-274 t/m 27-282 en 29-274 t/m 282) is niet plated. Deze verkleurt en kunt U het beste reinigen met zilverpoets. U kunt de gravure insignia beschermen door er een glasplaatje voor te doen, indien hier genoeg ruimte voor is. Alle plated items zijn onderhevig aan slijtage. Indien 2 medaillons samen worden gedragen dan zal door het schuren de plating niet lang stand houden.

 

Wij adviseren u dan ook om alleen de rhodium plated medaillons (bij voorkeur zonder zirkonia) samen te dragen en niet de gold- en rosé gold- plated medaillons. Bij gebruik van een medaillon aan een armband adviseren wij uitsluitend de rhodium plated zonder zirkonia. Garantie op plating is 3 maanden, indien het medaillon verder niet beschadigd of bekrast is.

 

Gravure insignia:

Wij kunnen vrijwel elke gewenste afbeelding op de gravure insigne graveren. Dit gebeurt met een diamant gravure(print) apparaat die de afbeelding d.m.v. kleine gaatjes in het zilver slaat. U kunt ook meer foto’s aanleveren om op één plaat te graveren. Per afbeelding kost dit €10.- wvk. extra. Belangrijk is dat de foto’s helder en duidelijk zijn. De software van onze printer ziet licht als printbaar en zwart als niets. Een schaduw in het gezicht of donkere kleding kunnen een ongewenst resultaat opleveren. Evt. ontbrekende delen (bv een stuk hoofd) kunnen op verzoek worden bijgewerkt. Dit kost ook €10.- wvk. extra. De gravure insignia is niet plated, dus aan oxidatie onderhevig. U kunt er evt. een glasplaatje voor doen. Let op dat het medaillon goed sluit.

 

Fantasy insignia:

Deze mooie insignia’s kunnen samen gedragen worden met een edelsteen insignia, indien een -*- is vermeld in de folder. De double fantasy insignia zijn 2 losse platen.

 

Cover insignia:

De covers zijn bedoeld om samen met de edelstenen te dragen. De nummers 27-311 t/m 388 zijn bol en kunnen over de edelstenen geplaatst worden. De covers kunnen ook solo gebruikt worden. De covers 29-311 t/m388 zijn plat.

 

Agaat Camee:

Echte cameeën gemaakt van agaat. Op de uiteinden zit een witte waas. Het uiteinde is zéér kwetsbaar. Deze breekt makkelijk af. Indien dit zichtbaar is in het medaillon dan kunt U deze aanbieden voor garantie.

 

Edelsteen insignia:

Echte edelstenen die Uw medaillon sieren. Te combineren met heel veel andere insignia’s. Het uiteinde is zéér kwetsbaar. Deze breekt makkelijk af. Indien dit zichtbaar is in het medaillon dan kunt U deze aanbieden voor garantie.

 

Enamel insignia:

Zilver, emaille en zirkonia samen in een serie zéér mooie insignia’s. Deze insignia is aan de voorkant en de achterkant helemaal af. Nochtans kan deze gecombineerd worden met een gravure insignia.

 

Glas insignia:

Deze wordt per twee of per stuk geleverd en is voor veel doeleinden geschikt:

- het beschermen van de gravure insignia

- het plaatsen van een foto tussen de twee 
glasplaatjes

- het plaatsen van een gedroogd bloe-
metje of een plukje haar etc.

 

Opgelet!

Indien u de ketting lang draagt kan u door heftige bewegingen zich bezeren.

 

Garantie:

Voor MY iMenso geldt de wettelijke garantiebepaling van één jaar. De garantie op de plating is 3 maanden en is afhankelijk van de staat waarin het medaillon zich bevindt.

 

Garantie Zinzi artikelen:

 

Op alle sieraden en horloges die u bij Zinzi.nl koopt zit garantie. Voor Zinzi artikelen gelden een aantal regels met betrekking tot deze garantie. De garantie gaat in op de datum dat het sieraad is aangeschaft, welke staat aangegeven in het garantiebewijs dat bij uw bestelling geleverd wordt.

Om aanspraak te maken op de Zinzi garantie, wanneer het sieraad is aangekocht op Zinzi.nl, kunt u het sieraad met de pakbon en het verstrekte garantiebewijs terug naar Zinzi sturen. Wanneer een klacht of defect binnen de garantie valt, zal het door Zinzi in orde gemaakt worden. Wanneer u twijfelt of het defect onder de garantievoorwaarden valt, dan kunt u contact opnemen met MAX juwelier & Edellsmederij via e-mail info@maxjuwelier.nl.  

 

GARANTIE SIERADEN
Op uw Zinzi sieraden ontvangt u garantie. Hierop zijn de volgende regels van toepassing:

 • Op zilveren sieraden zit 6 maanden garantie vanaf de datum waarop het sieraad is aangeschaft.
 • Op zilveren sieraden met een gouden vergulding zit 3 maanden garantie vanaf de datum waarop het sieraad is aangeschaft. De vergulde laag is een dunne laag van een micron 14 karaats goud, deze zal daarom met de tijd en door gebruik slijten. Onder deze laag zit echt zilver, u behoudt dus altijd uw zilveren Zinzi sieraad. Deze garantie dekt daarom alleen materiaal- en productiefouten.
 •   

Buiten de garantie valt:
- Breuk (tenzij het een aantoonbare productiefout is).
- Beschadiging door normale slijtage, onjuist gebruik of verkeerde behandeling.
- Verkleuring door het gebruik van water, parfum, zeep, lotion of haarlak.
- Verkleuring door een hoge zuurgraad van de huid.
- Bewerking door een andere partij dan Zinzi (bijvoorbeeld voor het op maat maken van een ring).

Om lang te kunnen genieten van uw Zinzi sieraad, is het belangrijk zorgvuldig met uw sieraad om te gaan. Zinzi sieraden worden zorgvuldig gemaakt van mooie materialen, maar het blijft een sieraad. Wees er dus altijd voorzichtig mee.  

 

Belangrijke tips voor het juiste onderhoud van en gebruiksregels voor uw Zinzi sieraden:

 • Bescherm uw sieraad tegen krassen en butsen.
 • Vermijd het contact tussen uw sieraad en harde oppervlakken. Doe het niet aan boven een harde vloer.
 • Doe het sieraad af voordat u gaat sporten, huishoudelijk of ander ruw werk gaat doen en wanneer u gaat slapen of douchen.
 • Vermijd het contact tussen het sieraad en chemische middelen zoals parfum, schoonmaakmiddelen en middelen gevonden in zwembaden.
 • Vermijd het contact tussen uw parels en cosmetica. Hun mooie glans en kleur kunnen worden beschadigd door contact met make-up, haarlak en parfum.
 • Maak uw sieraden niet schoon met chemische middelen en poets ze niet met een harde doek.
 • Gebruik alleen lauw warm water, zonder chemische toevoegingen.
 • Het kan zijn dat parels en zilver verkleuren door normaal gebruik.

Waarschuwing
Een Zinzi sieraad is niet geschikt voor kinderen jonger dan 36 maanden vanwege de kleine onderdelen die verstikkingsgevaar opleveren. Een Zinzi sieraad is geen speelgoed, houd het dus uit de buurt van baby's en kinderen!

 

GARANTIE HORLOGES
Op uw Zinzi horloge ontvangt u garantie. Zinzi geeft 12 maanden garantie op het uurwerk, de wijzers en de wijzerplaat vanaf de datum waarop u het horloge heeft aangeschaft. Binnen deze garantietermijn zijn eventuele reparaties van het horloge kosteloos. Mocht het horloge niet meer gemaakt kunnen worden, dan krijgt u een nieuw exemplaar. De reparatiekosten zijn voor eigen rekening wanneer de schade is ontstaan door eigen toedoen. Wanneer u twijfelt of de schade binnen de garantievoorwaarden valt, dan kunt u contact opnemen met MAX Juwelier & Edelsmederij via de e-mail info@maxjuwelier.nl.  

 

Buiten de garantie valt:

 • De batterij
 • Glasschade
 • Het horlogebandje
 • De kroon/schroef
 • De horlogekast

Om lang te kunnen genieten van uw Zinzi horloge, is het belangrijk er zorgvuldig mee om te gaan. Zinzi horloges worden gemaakt van mooie materialen, maar wees er voorzichtig mee.

  

Wettelijke garantie
Op alle Zinzi producten is de wettelijke garantie van toepassing. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen, wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. De aangeboden garanties van Zinzi doen geen afbreuk aan de bedoelde wettelijke regel en deze kunnen naast de wet worden ingeroepen.

Klachten

Mocht u een klacht hebben over een artikel, onze website of onze service, neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@maxjuwelier.nl.

Telefonisch zijn wij bereikbaar op 0228-568800 (lokaal tarief) op werkdagen en zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur (maandag gesloten!).

U ontvangt van ons de instructies voor de klachtafhandeling en wij zullen, mits de klacht gegrond blijkt, zorg dragen voor een snelle en correcte oplossing. We proberen u binnen drie dagen te voorzien van een oplossing. Uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van de klacht, krijgt u van ons een inhoudelijke reactie.